The Vandal – Urban & Retro Cycling Gear

The Vandal is een kledingmerk uit België met een “never ending passion for cycling”. Ontstaan (in 2013) uit een passie voor de koers en grafische vormgeving. De eerste T-shirts waren volledig geïnspireerd door de koers en de fiets. De kleding van The Vandal is sinds 2016 een vaste waarde in de webshop van Cycling Lifestyle.

The Vandal brengt steevast een herfst/winter en een lente/zomer collectie uit. De collecties bevatten shirts, sweaters en accessoires voor heren, dames en kinderen voor tijdens en na het fietsen. Steeds terugkerende elementen in de ontwerpen zijn de beelden en de kracht van de oude koersen en de legendes van het wielrennen.

Vanaf dag 1 heeft The Vandal een ecologische manier van werken nagestreefd. Het textiel dat wordt gebruikt is steeds 100% organisch, ecologisch en fair wear of gerecycleerd, met de nodige certificaten van Fair Wear en de GOTS labels. Het drukwerk vindt plaats in het eigen atelier of door lokale partners. Daarnaast produceert The Vandal ook 100% eigen shirts in Portugal, onder dezelfde Fair Wear omstandigheden. 


De waardering van www.cyclinglifestyle.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 3293 reviews.