Cycology fietskleding wassen en lang mooi houden

cycology fietskleding wassen

Tips voor het veilig wassen van je (Cycology) fietskleding

De fietskleding van Cycology voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en de bijzondere en kleurrijke prints zijn een lust voor het oog. Deze mooie en heldere kleuren wil je natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Om lang van je fietsshirts en andere Cycology accessoires te kunnen genieten en ervoor te zorgen dat jij en je kleding optimaal en comfortabel blijven presteren, raden wij je aan de onderstaande onderhoudstips en wasinstructies in acht te nemen. De fietskleding wordt gemaakt van speciale, technische stoffen die specifieke eigenschappen hebben en dit verdient speciale aandacht bij het wassen.

Zo snel mogelijk wassen
Fietskleding moet na elke rit worden gewassen. Was je kleding zo snel mogelijk, want zweet en bacteriën kunnen de kleding aantasten. Het ergste vuil en zweet kun je alvast verwijderen door de kleding af te spoelen met koud water. Je vieze fietskleding in een hoek gooien en er dagen niet meer naar omkijken is dus niet zo’n goed idee. Ook uithangen om te luchten en daarna nog een keer dragen is onverstandig en bovendien verre van hygiënisch.
Lees altijd de wasvoorschriften in het label van de kleding om er zeker van te zijn dat je de aanbevolen procedures volgt, zoals de maximale wastemperatuur en of het geschikt is voor machine- of handwas.

Controleer voor het wassen of alle zakken leeg zijn, sluit alle ritsen en klittenbandsluitingen en draai alle kledingstukken binnenstebuiten. Door de moderne printtechnieken vervaagt de opdruk normaal gesproken niet snel, maar door de kleding binnenstebuiten te wassen beperk je slijtage door herhaaldelijk wassen. De bezwete delen en de zeem van de fietsbroek worden zo bovendien goed gewassen.

Gebruik eventueel een waszak. Een waszak is niet duur en hiermee kun je je favoriete fietskleding extra beschermen tijdens een wasbeurt.

Was op een lage temperatuur en stop fietskleding niet in de wasdroger
Met de hand wassen is het beste advies. Maak je gebruik van de wasmachine, gebruik dan het fijne wasprogramma of sportwasprogramma op een lage temperatuur (maximaal 30 graden). Was fietskleding met vergelijkbare kleuren en afzonderlijk van andere (ruwe) kleding.

Let op met kleding met klittenband. Dit kan werken als schuurpapier. Was kleding met klittenband zoals fietshandschoenen bij voorkeur afzonderlijk en zorg er altijd voor dat de klittenbandsluitingen zijn gesloten.
Je bent waarschijnlijk al gewend om je rits volledig dicht te doen wanneer je de finishlijn passeert om zo de naam van je team en sponsoren duidelijk op de foto te laten komen. Doe de rits van je fietsshirt ook dicht als je hem in de was doet. Een losse rits kan kledingstukken in de was namelijk beschadigen. Doe de rits dus helemaal omhoog.

Gebruik niet teveel wasmiddel. En maak géén gebruik van agressieve wasmiddelen, vlekkenverwijderaars, wasverzachters en bleekmiddel.
Wasverzachters hebben een slechte werking op fietskleding. Het tast de vochtafvoerende en waterafstotende behandelingen, membranen en antibacteriële eigenschappen aan. Daarnaast tast wasverzachter ook het elastiek aan. Een wasverzachter is dus geen goed idee en bovendien ook helemaal niet nodig.
Stop je fietskleding niet in de wasdroger, maar droog het (binnenstebuiten) aan een lijn of droogrek (aan de lucht).

Witte fietssokken en witte fietskleding wil je graag wit houden. Was je witte fietssokken en witte fietskleding daarom apart van donkere en gekleurde kleding.

Wil je dit artikel delen?
De waardering van www.cyclinglifestyle.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 3684 reviews.