Geen producten (0)

Een dag uit het leven van de designer van Cycology uit Australië

Sarina is het creatieve brein achter Cycology
Op een werkdag gaat de wekker om 4:15 am. NEE!
Koffie machine AAN!
Aankleden. Koffie malen. Eenmaal voorzien van cafeïne, naar buiten!
Fietsen of hardlopen. Tijdens het fietsen of lopen krijg ik de beste inspiratie.
Daarna: ontbijt en nog meer koffie.

Zo breng ik mijn werkdag door: tekenen, schetsen maken van nieuwe ideeën en deze uitwerken, nieuwe producten ontwerpen op mijn computer, zoals wielershirts, sokken en caps. Dit 5 dagen per week.

Daarnaast ben ik actief op social media (berichten, foto's en nieuwe Cycology ontwerpen delen op Facebook en Instagram), meestal passend bij mijn stemming.
Ik post veel tekeningen op Facebook om feedback te krijgen. Vaak is dit een democratisch proces. We vinden het leuk om interactie te hebben en feedback te krijgen. Veel positieve reacties betekent dat een ontwerp echt in productie gaat.

Er komen regelmatig mockups (voorbeelden van producten) binnen die gecontroleerd, opgemeten en getest moeten worden.

Ondertussen luister ik naar Triple J, een radio station waar ik al naar luisterde toen ik de kunstacademie volgde. Geweldige muziek en zonder reclame.

Ik maak eerst ruwe schetsen in een schetsboek. Als ik het idee goed genoeg vind en helemaal tevreden ben, werk ik de tekening volledig uit.

De Cycology designs zijn in eerste instantie alleen ontworpen voor T-shirts. Daarna zijn we ook wielershirts en complete wieleroutfits gaan maken.
Toen onze klanten begonnen te vragen om wieleroutfits, sprongen we in het diepe en maakten we ons eerste wielershirt met een van mijn kunstwerken erop.
De Cycology Performance lijn werd geboren. We beseften dat Cycology een van de eerste premium design en met de hand getekende wielerkleding merken zou zijn. Dit was best een beetje eng.
Bij het kopen en dragen van Cycology kleding ben je de trotse eigenaar van een uniek en origineel kunstwerk dat niet veel andere merken kunnen produceren.


Dit zijn foto’s van enkele pagina’s uit mijn schetsboeken. Rommelig, ik weet het. Het zijn kleine ideetjes die ik al brainstormend in mijn eentje bedenk. Ik heb inmiddels veel schetsboeken met letterlijk duizenden tekeningen en teksten. De inspiratie hiervoor komt meestal tijdens het fietsen en hardlopen. De gesprekken met trainingsmaatjes zijn vaak voer voor nieuwe tekeningen.
Eén van de beste verkopende t-shirts Cognitive Therapy is een tekening van mijn fiets, omringd met allerlei dingen die we tegen elkaar zeggen tijdens de training.
Bike Recipe (zie hieronder) komt rechtstreeks uit mijn schetsboek en is getekend terwijl ik met mijn vriend Bernie zat te praten over wat Italiaanse fietsen zo mooi maakt en het idee dat hiervoor een recept moet bestaan.

Ik zit uren achter de computer om de designs uit te werken, zoals voor de fietssokken hieronder. Alle delen en patronen worden met de hand getekend, vervolgens gefotografeerd en in Photoshop geïmporteerd. Ook alle labels en verpakkingen worden door mij zelf ontworpen.

Het moeilijkste gedeelte is het eindproduct helemaal af te maken. We zijn lang bezig om een product te maken waar we helemaal tevreden over zijn. Het hele proces kan zo wel 6 tot 9 maanden duren.

Alle goede dingen hebben tijd nodig... en we hebben nog heel veel goede ideeën die in de toekomst uitgewerkt gaan worden.

Sarina (Cycology, Australië).

 

1 Reactie

Gerard Hagen
22 November 2017 om 07:26
1
Klinkt als een droombaan! Ik heb zelf vaak ideeen voor iets nieuws of customizing. Heb er een paar naar de werkelijkheid gekregen ( oa een fietsontwerp) maar om van dit soort ontwerpen te kunnen leven: WOW! Jullie Soulridershirt is amazing. Ik wacht tot die terug is.

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.