Cycling out of Poverty: een fiets maakt het verschil

Wij zijn gek van fietsen en kunnen eigenlijk niet meer zonder onze geliefde tweewieler. Of dit nu een racefiets, mountainbike, gravelbike of een normale stadfiets is. Hoezeer wij onze fiets ook zouden missen (wij zouden er niet aan moeten denken een dag zonder te moeten), in de meeste gevallen is en blijft de fiets toch een luxepaard.
Hoe anders is dit voor veel mensen in Afrika. De fiets geeft hen de noodzakelijke toegang tot belangrijke voorzieningen die zij te voet niet of nauwelijks kunnen bereiken. Wat heb je aan voorzieningen zoals scholen, waterputten en ziekenhuizen als je deze niet kunt bereiken?
De fiets draagt bij aan het verbeteren en ontwikkelen van het leven van Afrikaanse gezinnen en de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Een fiets is echter geen vanzelfsprekendheid voor veel arme gezinnen in Afrika. Daarom zet stichting Cycling out of Poverty (CooP-Africa) zich in om scholen, gezondheidsvrijwilligers, boeren en kleine ondernemers in Kenia en Oeganda te ondersteunen met fietsen en andere mobiliteitshulpmiddelen.

De Nederlandse stichting Cycling out of Poverty is ontstaan nadat de oprichters Marieke de Wild en Luuk Eickmans in 2004 in Oeganda woonden. Tijdens hun verblijf deden zij onderzoek naar de impact van fietsen op het levensonderhoud van arme Afrikaanse vrouwen en hun gezinnen. De resultaten waren indrukwekkend en bij terugkomst in Nederland konden ze dit niet los laten.

De missie van Stichting Cycling out of Poverty is om het levensonderhoud van Afrikaanse gezinnen te verbeteren door fietsen en andere mobiliteitshulpmiddelen voor iedereen toegankelijk en beschikbaar te maken.

Toegankelijkheid is een van de belangrijkste factoren bij de ontwikkeling. Toegang tot scholen, toegang tot een ziekenhuis, toegang tot banen, toegang tot voedsel. Een fiets kan de vicieuze cirkel van armoede doorbreken, omdat het de Afrikanen de mogelijkheid biedt om uit de armoede te klimmen (of te fietsen). Een fiets biedt een gelijke en eerlijke toegang tot inkomen, gezondheidszorg, onderwijs en voedsel voor iedereen. En bovendien draagt ​​een fiets bij aan een meer duurzame samenleving en wereld als een milieu- en mensgericht vervoermiddel.

Elke fiets maakt een verschil
CyclingLifestyle.nl is een vaste donateur van dit goede doel en steunt Stichting Cycling out Poverty onder meer door middel van de verkoop van polsbandjes. Hierdoor hebben wij tot nu toe al 20 fietsen kunnen doneren waarmee scholieren, gezondheidvrijwilligers, boeren en kleine ondernemers in Kenia en Oeganda letterlijk en figuurlijk in het zadel worden geholpen. Elke fiets maakt een verschil!

2023

2022

2021

2020

2019

Wil je dit artikel delen?
De waardering van www.cyclinglifestyle.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 3790 reviews.